петък, 18 май 2012 г.

DIY - Rock the sneakers


Обещах ви DIY и ето го тук! Напоследък много нашумяха капсите и ги има по почти всяка дреха. Лично аз съм влюбена в начина, по който изглеждат. В този туториал ще ви покажа как може да разнообразите вече омръзналите ви кецове. От една обикновена и семпла обувка се получава нещо наистина оригинално. 


1. Всичко от което се нуждаете е:
- Два вида капси (малки и големи); Продават се във всеки магазин за шивашки пособия. Не са скъпи, за моите кецове изразходвах 1 пакетче от големите и половин то малките капси. Всички общо няма да ви излезнат повече от 1.50 лева.
- Лепило (за предпочитане секундно)
- Кецове (задължително! :D )
2. Първо е добре да използвате маркер, за да отбележите къде ще сложите капсите. Проверете дали и на двете обувки ще има равен брой капси. Когато сте сигурни в това, може да започнете с лепенето. Разполежете първите капси в най-крайната част от гумената част. Също така оставете и малко разстояние между капсите.
3.Следващия ред капси сложете, така че да са над дупките между капсите от първия ред. 
4. Когато достигнете до най-острата част на обувката, заменете големите капси с малки. продължете тази стъпка докато не достигнете края на гумената час.

Общо взето е това. Прави се изключително лесно и не отнема повече от 30-40 минути. Ако искате да добавите още нещо, може да си купите сиви връзки с брокат. По този начин кецовете вече наистина ще изглеждат страхотно! Надявам се DIY-то да ви е харесало. А вие правили ли сте опити върху свой дрехи и обувки?


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментарите ви са важни за мен. Благодаря! <3